poniedziałek, 21 maja 2012

Węgierska zupa

Składniki:

1l bulionu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
duża czerwona papryka
cebula
1 łyżka oleju
makaron
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
pieprz

Sposób przygotowania:

Pokrojoną paprykę oraz cebulę szklimy. Wrzucamy do wywaru a następnie wsypujemy makaron oraz przyprawy. Gotujemy do czasu aż makaron będzie gotowy. Pod koniec gotowania dodajemy przecier oraz odrobinę pieprzu.

Można również zamiast makaronu użyć parówek (kroimy i podsmażamy razem z papryką i cebulą) lub ziemniaków.

Niezwykle prosta i bardzo smaczna zupa ;)

Smacznego!





2 komentarze:

  1. Zupa pyszna. Polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dla mnie to taka paprykowa pomidorowa :D Często robię właśnie taką "pomidorową" :) A węgierską robię kwąsną- z papryki konserwowej :)

    OdpowiedzUsuń