Składniki:
1l bulionu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
duża czerwona papryka
cebula
1 łyżka oleju
makaron
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
pieprz
Sposób przygotowania:
Pokrojoną paprykę oraz cebulę szklimy. Wrzucamy do wywaru a następnie wsypujemy makaron oraz przyprawy. Gotujemy do czasu aż makaron będzie gotowy. Pod koniec gotowania dodajemy przecier oraz odrobinę pieprzu.
Można również zamiast makaronu użyć parówek (kroimy i podsmażamy razem z papryką i cebulą) lub ziemniaków.
Niezwykle prosta i bardzo smaczna zupa ;)
Smacznego!
Zupa pyszna. Polecam :)
OdpowiedzUsuńDla mnie to taka paprykowa pomidorowa :D Często robię właśnie taką "pomidorową" :) A węgierską robię kwąsną- z papryki konserwowej :)
OdpowiedzUsuń