sobota, 31 maja 2014

Koktajl z awokado i limonki oraz...miła wiadomość :)


Kochani!

W dzisiejszym dodatku do Gazety Krakowskiej "Małopolanie Gotują" możecie znaleźć mój przepis na naleśniki ze szpinakiem oraz kilka słów o mnie, dla kogo gotuje i skąd wzięła się moja pasja :) Zapraszam was do lektury nie tylko z uwagi na moją osobę ale w dodatku oprócz przepisów 20 innych Małopolan znajdują się również przepisy Grzegorza Łapanowskiego prowadzącego program TOP CHEF! Dziękuję wszystkim, którzy czytają bloga, że jesteście ze mną już 2 lata :)

         

Poniżej przepis na koktajl z awokado w wersji słodkiej i ostrej. Potężna dawka energii i witamin świetna zarówno na śniadanie jak i podwieczorek.

Składniki:
2 miękkie awokado
szklanka kefiru
pół limonki
mleko
cukier/miód lub sól, pieprz

Przygotowanie:

Jeśli wybraliśmy wersję słodką awokado z kefirem, sokiem z połowy limonki i cukrem/miodem blendujemy na gładko, jeśli koktajl jest zbyt gęsty możemy dodać mleko w ilości wg uznania. Wersję ostrą przygotowujemy dokładnie tak samo zamieniając cukier na sól i pieprz :) Dekorujemy miętą i plasterkiem limonki.

Smacznego! :)
       





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz