3 galaretki "Na szybko!"Delecta : agrestowa, truskawkowa, pomarańczowa
300 ml skondensowanego niesłodzonego mleka
3 kostki czekolady
1/4szklanki wiórków kokosowych
Przygotowanie:
Galaretki rozpuszczamy w 500ml wrzącej wody. Nie ma potrzeby zmniejszania ilości wody gdyż dzięki zastosowaniu składnika roślinnego zamiast żelatyny zwierzęcej galaretki tężeją w rekordowo krótkim czasie- 30 min! (Nawet ze świeżymi owocami takimi jak kiwi czy ananas). Do wystudzonej i lekko tężejącej galaretki wlewamy 150 ml skondensowanego mleka i miksujemy na najwyższych obrotach 2-3 minuty. Przelewamy do formy i odstawiamy do lodówki, po kilku minutach posypujemy kokosem. Przygotowujemy kolejną warstwę w taki sam sposób a ostatnią bez dodawania mleka. Dekorujemy startą czekoladą. Deser podajemy mocno schłodzony.
Galaretki do testowania oraz silikonową formę otrzymałam za pośrednictwem portalu: www.urodaizdrowie.pl
Super deserek,robiłem według przepisu Marty i wszystko wyszło idealnie mimo,że nie jestem mistrzem kuchni. Polecam
OdpowiedzUsuńDziękuje i bardzo się cieszę, że deserek się udał :) wkrótce kolejne przepisy- zapraszam do odwiedzania :)
OdpowiedzUsuń