wtorek, 4 grudnia 2012

Panierowany camembert

Składniki:

camembert
jajko
mąka
bułka tarta
pieprz
olej z pestek winogron (może być zwykły)

Przygotowanie:

Camembert obtaczamy w mące, następnie w jajku i na końcu w bułce tartej. Wkładamy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron aż się zarumieni. Do jajka możemy dodać pieprz lub zioła włoskie. Panierowany camembert podajemy jako przystawkę z żurawiną lub sosem tzatziki.


3 komentarze:

  1. To już wiem co sobie dzisiaj skonsumuje:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ulubione danie mojej siostry właśnie z żurawinką :)
    Super tutaj :)
    Zapraszam na mój fanpage na FB: http://www.facebook.com/szybkie.gotowanie.blog

    OdpowiedzUsuń
  3. Gdybym tylk miała teraz camembert w lodówce...

    OdpowiedzUsuń