Składaniki:
30 dag pieczarek
3 łyżki masła
duża cebula
250 ml śmietany 30%
2 łyżki mąki
1/3 kostki mięsnej
150 ml wody
makaron penne
Sposób przygotowania:
Cebule kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na maśle żeby zmiękła. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o dużych "oczkach", dodajemy do cebuli i dusimy ok. 10 minut. Dodajemy wodę, w momencie kiedy woda sie zagotuje dodajemy kostkę i gotujemy kolejne 10 minut. W tym czasie do śmietany dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy aż znikną wszystkie grudki. Wlewamy do sosu i gotujemy ok. 5-7 minut.
O właściwościach pieczarek możecie przeczytać w zakładce "Zdrowie na talerzu".
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie po odbiór wyróznienia liebster blog na www.ciastowo.blox.pl
OdpowiedzUsuń