filet z pangi
2 łyżeczki oliwy z oliwek
łyżeczka przyprawy warzywnej
sos:
pęczek kopru
pół szklanki śmietany 30%
szklanka bulionu
1 łyżka mąki
dekoracja:
1 średnia marchew
Przygotwanie:
Rybę gotujemy wraz z oliwą oraz przyprawą ok. 10 minut. W szklance dokładnie mieszamy śmietanę z mąką a następnie wlewamy do gotującego się bulionu. Gotujemy ok.5 minut. Odstawiamy i wsypujemy drobno posiekany koper aby się zaparzył przez ok 15-20 minut. Przed podaniem podgrzewamy.
Dekorujemy startą marchewką.
witam ja skorzystałam s tego przepisu na sos i dodatkowo dodałam na tarce zttrałam skorke z limonki dawalo to fajny aromat + tycke soli czosnkowej sos polecam bardo smaczny !!
OdpowiedzUsuńZainspirowałaś mnie :) następnym razem wypróbuję:)
UsuńMam takie podstawowe pytanie: czy rybę gotujemy w bulionie, do którego później dodajemy śmietanę czy osobno w wodzie z przyprawą i oliwą?
OdpowiedzUsuńOsobno w wodzie z przyprawą i oliwą :)
OdpowiedzUsuń